demisie la primărie ?

In jos

demisie la primărie ? Empty demisie la primărie ?

Mesaj  anubis la data de Mar Mai 27, 2008 7:24 am

Scandal mare după ultimul plen al Consiliului Local Timișoara. Arhitectul- șef al orașului a amenințat pe holurile instituției că va demisiona din funcție. Asta, ca urmare a unui schimb de replici cu secretarul primăriei. Acesta din urmă a scos o prevedere din regulamentul de urbanism, privind obligativitatea acceptului vecinior pentru construcții mai înalte din zonele rezidențiale. Or, acest accept era introdus în proiectul înaintat de arhitectul sef. În cele din urmă, regulamentul nu a fost votat nici de această dată. În domeniul urbanismului există o adevărată vraiște în primărie, ultimul regulament aprobat de consilieri fiind atacat în contencios administrativ. De altfel, arhitectul sef pe lângă ameninațrea cu demisia, a mai strigat că adevăratul șef al primăriei este...

sursa: CRONICA DE VEST

anubis

Mesaje : 50
Data de înscriere : 20/02/2008

Sus In jos

demisie la primărie ? Empty Re: demisie la primărie ?

Mesaj  Admin la data de Mar Mai 27, 2008 10:34 am

Arhitectul sef ameninta cu demisia de cand il cunosc, din iunie 2007...Iar proiectul referitor la construirea de locuinte colective mici pe raza municipiului Timisoara, a fost aprobat de CLT, Cronica de vest face confuzii cand se refera la un "regulament de urbanism" si inca ne-aprobat.
La sedinta CLT din 22.04.2008, s-a scos acordul vecinilor, iar pe urma, in urma interventiei mele, proiectul a fost respins la vot.
La sedinta din 13.05.2008, proiectul, in exact forma in care a fost respins, a fost introdus pe o lista suplimentara, nepublicata pe site primarie; L-am intrebat pe dl arhitect sef cine a introdus din nou proiectul; raspunsul dumnealui: "EU"! In ce forma l-ati introdus? "In forma din 22.04, adica fara acordul vecinilor". Motivatia dumnealui: ca sunt prea multe PUZ, PUD in asteptare si odata cu aprobarea acestui proiect, va stopa PUD, PUZ.
Dpdv legal, afirmatia arhitectului sef nu are nici o acoperire: atata timp cat Legea 350/2001 a amenajarii teritoriului si urbanismul, este in vigoare, in forma actuala, oricine are dreptul sa promiveze PUZ, PUD, iar Directia de Urbanism trebuie sa aiba motive temeinice sa le respinga, iar aceste motive nu pot fi date, dpdv legal, de o HCL.

Adevaratul motiv: Legea 350/2001 este in curs de modificare, iar asa cum apare pe site guvern, conditiile de derogare prin PUZ vor fi mult mai restrictive, deci "dezvoltatorii imobiliari" aveau nevoie de o HCL ca sa-si continue asaltul blocurilor intre case. Ce conteaza ca aceasta HCL este nelegala, pentru ca incalca mai multe legi. Unii dintre consilieri, mi-au spus dupa sedinta ca s-a votat la comanda, mi-au spus si la comanda cui, dar nu pot sa nominalizez, din vorbe...

Intr-un singur punct are dreptate arhitectul sef: adevaratul primar este altul (parerea mea). Nu doresc insa sa transformam forumul intr-unul inregimentat politic sau cu interese absconse. Va multumesc, domnule anubis, apreciez contributia si ajutorul dvs pe acest forum.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

demisie la primărie ? Empty scuze

Mesaj  anubis la data de Mier Mai 28, 2008 4:13 am

Link-ul se ascunde in Știri Vesele din Arrow CRONICA DE VEST
Titlul fiind cu semnul intrebarii si la o asemenea sectiune, sa nu dam crezare la tot ce scrie presa...

anubis

Mesaje : 50
Data de înscriere : 20/02/2008

Sus In jos

demisie la primărie ? Empty Re: demisie la primărie ?

Mesaj  Admin la data de Mier Mai 28, 2008 7:52 am

Scuze, nu am observat ca este link, am gasit articolul; oricum nu credeam in demisie...

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

demisie la primărie ? Empty Re: demisie la primărie ?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum