Propuneri de HCL

In jos

Propuneri de HCL

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 19, 2008 1:10 am

Locuinte colective sau cladiri cu functiune de servicii in zone de case unifamiliale se pot construi si prin PUD sau PUZ (Legea 350/2001); in calitate de vecini ai unor viitoare astfel de constructii, desigur ca am dori sa stim din timp, sa ne putem exprima opiniile.
In momentul de fata, PUD/PUZ se afiseaza la primarie si apar pe www.primariatm.ro, meniu stanga, Documente publice, Planuri urbanistice; daca se formuleaza, in scris, catre primarie, in primele 10 zile de la aparitie, contestatii, observatii/propuneri la Planurile urbanistice aparute, atunci se organizeaza dezbateri publice.
Acest mod de comunicare a PUD/PUZ are evidente neajunsuri; este necesara gasirea unei mai bune posibilitati de a informa partile interesate.
Am dori sa promovam un proiect de HCL si anume, PUZ/PUD sa fie aduse la cunostunta partilor interesate prin panouri de informare, prin anuntarea vecinilor prin scrisori sau/si politia comunitara; poate aveti si alte idei. Referitor la panourile de informare, ele exista in practica altor tari (Germania, Franta, Ungaria); viitoarele constructii sunt anuntate prin panouri de informare asemanatoare celor pentru santiere, panouri situate chiar pe locul unde se doreste constructia; se organizeaza dezbateri publice.
Panourile ar trebui sa stea minimum 30 de zile, sa contina date despre constructie, o imagine a ei, termenul, locul si modalitatea de comunicare a propunerilor/observatiilor cetatenilor interesati de viitoarea constructie. S-ar putea lua ca model pentru panou "Ordinul nr. 63/N din 11 august 1998 privind obligatia afisarii la loc vizibil a panoului de identificare a investitiei".
Ar trebui sa existe si un feed-back, referitor la ce se intampla daca cei care au obligatia sa respecte afisarea PUD, PUZ, nu se vor conforma sau vor gasi metode de conformare in mai mica masura (absenta panourilor, panouri de mici dimensiuni, date incomplete sau false, durata de afisare mica sau afisare dupa termenul de dezbatere publica, etc., ce le-o mai trece prin minte). Aceasta propunere de afisare a PUD, PUZ se poate concretiza intr-un proiect de HCL sau o completare a Procedurii primariei Timisoara, de conformare la Legea 52/2003, a transparentei decizionale (a doua propunere ar putea fi o cale mai usoara de adoptare).
Va rog sa sprijiniti cu propuneri, pareri, observatii, sa incercam sa promovam si sa gasim sustinere pentru aceasta propunere.[b] Ar fi deosebit de utile reglementari UE sau din tarile UE, in aceasta problema, daca cunoaste cineva.
Rodica Militaru

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Propuneri de HCL

Mesaj  Admin la data de Dum Mar 23, 2008 6:16 pm

Am intocmit modelul unei HCL pentru obligativitatea unui panou de informare cu privire la PUD/PUZ nou aparute, pentru ca toti locuitorii din zona respectiva sa poata afla de noile constructii cu derogare de la prevederile zonei; am trimis aceasta propunere Arhitectului Sef, deocamdata nici o reactie, dar ne pregatim sa mergem sa sustinem pe langa Comisiile CLT, aceasta propunere.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Propuneri de HCL

Mesaj  Admin la data de Joi Mai 22, 2008 9:37 pm

Am completat chestionarul privin consultarea populatiei in materie de urbanism, de pe www.mdlpl.ro, l-am trimis impreuna ca propunerile de HCL privind informarea populatiei in cazulderogarilor prin PUZ/PUD, informari care sa fie facute pe panouri, inainte de dezbaterea publica. La primarie, nu sunt de acord cu propunerea.
De la minister, am primit raspunsul:

"Stimata Doamna Rodica Militaru,

Am primit raspunsul dumneavoastra si l-am inaintat colegilor care se ocupa in mod
direct cu redactarea lucrarii.
Trebuie sa va spun ca sunt deosebit de impresionata de faptul ca, pe langa punctul
de vedere pe care ni-l acordati completand chestionarul, ne furnizati si sugestiile
dumneavoastra gata "digerate", materializate in mod direct in materialele atasate.
Speram ca demersul nostru va rezolva macar o parte din problemele cu care ne
confruntam acum din cauza neclaritatilor legislative sau lipsa procedurilor.
Asteptam comentariile dumneavoastra si in momentul postarii pe site-ul nostru a
documentului "draft".
Va multumim pentru timpul investit,
Cu respect,

Adina Mihaela RUSU
Consilier

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Directia Generala Dezvoltare Teritoriala

Telefon: 0372 114 577
Telefon mobil: 0755030278
E-mail: adina.rusu@mdlpl.ro"

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Propuneri de HCL

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum