Schimbare de termen

In jos

Schimbare de termen Empty Schimbare de termen

Mesaj  Admin la data de Mar Mar 03, 2009 12:02 am

Ordonanta Urgenta nr. 10 din 25-02-2009
prorogarea termenului prevazut la art. IV din O.G. 27/2008 pentru modificarea si completarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul
Publicatie: Monitorul Oficial nr. 118 din 26-02-2009
Emitent: Guvernul

Situatia extraordinara prevazuta de art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, consta in faptul ca aplicarea actului normativ la termenul initial prevazut in O.G. 27/2008 pentru modificarea si completarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul va conduce la aparitia unei situatii conflictuale intre autoritatile publice si investitori, cu grave consecinte economice.
In prezent, exista in tara cateva mii de documentatii de urbanism pe circuitul de avizare si aprobare, documentatii initiate de investitori privati, persoane fizice sau juridice interesate, elaborate in baza unor certificate de urbanism sau a unor avize tehnice de urbanism emise de primarii sau consilii judetene anterior datei aparitiei O.G. 27/2008. Aceste documentatii se afla in diverse etape procedurale, unele aflandu-se inclusiv in procedura de dezbatere publica a proiectului de hotarare a consiliului local sau judetean de aprobare.
In cazul in care O.G. 27/2008 intra in vigoare la termenul prevazut initial, toti acesti investitori nu vor mai putea inainta consiliilor locale spre aprobare planurile urbanistice avizate, pentru care au cheltuit sume importante cu elaborarea studiilor de fundamentare, a documentatiilor propriu-zise, a avizelor, a evaluarilor de mediu etc., si vor pierde toti banii investiti. De asemenea, o serie de investitori au obtinut credite pentru dezvoltarea proiectelor, iar in aceasta situatie nu vor mai putea realiza investitiile si inapoia creditele.
Mentionam ca este vorba atat de investitori importanti, care pot realiza obiective ce pot crea noi locuri de munca atat de necesare in actualul context de criza economica, cat si de simpli cetateni din mediul urban sau rural, care au facut eforturi financiare pentru efectuarea demersurilor de obtinere a tuturor avizelor si aprobarilor necesare autorizarii, existand riscul ca toti acesti investitori vatamati in drepturile lor sa se indrepte in justitie impotriva autoritatilor publice.
Avand in vedere ca, in temeiul dispozitiilor art. IV din O.G. 27/2008, actul normativ mentionat intra deplin in vigoare la data de 28 februarie 2009,
tinand cont de actuala situatie economica internationala, in contextul in care Romania este in competitie cu celelalte tari din Europa pentru atragerea de capital, si de faptul ca este imperios necesar sa se creeze un climat investitional stabil si sa se evite orice masura neatractiva care ar putea indeparta investitorii,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic.
Termenul prevazut la art. IV din O.G. 27/2008 pentru modificarea si completarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, publicata in M.Of. 628 din 29 august 2008, se proroga pana la data de 30 aprilie 2009.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum