Important pentru toti membrii APZR

In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Important pentru toti membrii APZR

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 25, 2011 8:33 am

Asa dupa cum stiti, s-a mai modificat cate ceva din legislatie, Legea 350/2001 parca s-a clarificat si a devenit mai restrictiva in privinta blocurilor intre case si a aparut Ordinul 2701/2010 de aprobare a Metodologiei de informare si consultare a populatiei.
Primariile au obligatiile sa elaboreze propriile Regulamente de informare si consultare a populatiei, dupa aceasta Metodologie.
Pe www.primariatm.ro, Proiecte ale CLT, luna martie, apare:
http://www.primariatm.ro/proiecte.php?unid=EFC4D013AB275D7FC225785B004E22A1

Proiectul de regulament.
Constatari:
1. Proiectul nu a fost anuntat si pe pagina principala a PMT, la Comunicate de presa, asa cum sunt anuntate proiectele de HCL, ci a fost pus direct la sectiunea Proiecte ale CLT, luna martie;
2. Proiectul apare ca fiind postat pe site in 17.03, dar Referatul primarului, care face parte din proiect, e datat 18.03!
Am citit Regulamentul, am facut rapid 4 pagini de observatii, pentru ca acest proiect incalca inclusiv Legea 52/2003 actualizata, a transparentei decizionale!
Azi 25.03, APZR si GIPRO va depune aceste observatii la PMT si va solicita organizarea unei dezbateri publice asupra Regulamentului.
Speram sa se aprobe dezbaterea si sa nu se voteze rapid si pe sub mana acest proiect important pentru noi, in sedinta de marti a CLT.
Va tin la curent cu data de organizare a dezbaterii publice.
Rugaminte: cine are timp sa citeasca regulamentul, sa faca obs, sa le comunice aici si mai ales sa participam la dezbaterea publica, pentru ca daca regulamentul se aproba in forma actuala, drepturile noastre de a ne pronunta asupra a ceea ce se construieste langa noi vor fi destul de ingradite!

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Dezbatere publica

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 25, 2011 8:17 pm

Azi APZR si GIPRO a depus observatii la Proiectul de Regulament si iata, primaria a programat dezbatere pubilca:

Dezbatere publică
25.03.2011


Primăria Municipiului Timișoara va organiza luni, 28 martie 2011, începând cu ora 14, în sala de consiliu de la etajul I al instituției, o dezbatere publică pe marginea unui proiect de hotarare, pe care îl prezentăm mai jos:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea “Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism si amenajare a teritoriului”.

La dezbatere sunt așteptate sa participe toate persoanele interesate. Materialele sunt publicate pe site-ul www.primariatm.ro, la rubrica "Proiecte de hotarare". Cei interesati se pot adresa si in scris cu propuneri privitoare la aceste materiale pana in data de 28 martie 2011, Directiei Comunicare - Biroul Relatii Publice, cam. 121, in format electronic - la adresa ciprian.nyari@primariatm.ro, sau prin fax, la nr. 0256/ 204.886.

Proiectul a fost postat pe site in 22.03, iar incalca toate termenele din Legea 52/2003, a transparentei decizionale.

Va rog mult daca se poate sa veniti, sa va spuneti opini, desi ora e neconvenabila, oamenii sunt la serviciu.

Toate cele bune, Rodica Militaru

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Propuneri de modificare

Mesaj  Admin la data de Sam Mar 26, 2011 8:21 pm

Postez cateva din propunerile de modificare facute Regulamentului de informare si consultare cetateni:

1. (1) In termen de 30 de zile de la intrare in vigoare a prezentului Regulament, administratia publica locala va institui Registrul Organizatiilor si Institutiilor Interesate de Urbanism si Amenajarea Teritoriului
(2) Orice persoana fizica sau juridica va fi automat inscrisa in Registru, prin simpla cerere
(3) Persoanele fizice si juridice inscrise in Registru vor primi automat prin posta sau posta electronica:
a) toate informatiile relative la informarea si consultarea publicului in asupra urbanismului si amenajarii teritoriului, in momentul cind aceste se comunica publicului
b) cererile pentru autorizatiile de constructie si autorizatiile de demolare aflate in curs de solutionare, in momentul primirii lor de catre autoritatea publica locala

2. In loc de “proprietari direct afectați; - proprietarii parcelelor vecine zonei afectate” sa se introduca “toti proprietarii din zona studiată si proprietarii parcelelor aflate la o distanta mai mica de 200 m fata de zona studiata prin PUZ”

3. Sa se introduca pasajul subliniat: „grupul țintă va fi constituit din proprietarii parcelelor vecine pe toate laturile parcelei, inclusiv in fata (parcela situata vis-a-vis, peste drumul public) dar si parcelelor tangente intr-un colt, parcelei care a generat P.U.D.-ul.”

4. Persoanele fizice sau juridice care doresc sa initieze un PUZ, pot initia doar un PUZ care sa cuprinda exclusiv parcela/parcelele aflate in proprietatea privata a initiatorului.

5.Sa se renunte la inscrierea cetatenilor care doresc sa ia cuvantul, inaintea inceperii dezbaterii publice, pe baza cartii de identitate; sa se solicite ca in timpul dezbaterii, cetatenii care iau cuvantul sa se legitimeze, daca chiar se considera necesar!

Propunerile sunt mult mai multe, am spicuit cele care mi se par cele mai importante.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty dezbatere publica proiect de Regulament

Mesaj  Admin la data de Lun Mar 28, 2011 4:18 pm

Azi la dezbaterea publica de la PMT, s-au depus propuneri de modificare a 28 de articole din regulament si amanarea votarii proiectului (este pe ordinea de zi a sedintei CLT din 29.03), pana comisiile CLT iau la cunostinta de propunerile facute. S-au si discutat unele propuneri, abordarea primariei a fost formala, ca de obicei, asteptam implicarea consilierilor.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Amanare votare proiect Regulament

Mesaj  Admin la data de Vin Apr 01, 2011 3:38 pm

Consilierul Jichici a propus scoaterea proiectului de Regulament de pe ordinea de zi a sedintei din 29.03, ca sa poata fi analizate propunerile noastre. S-a votat pentru; sa vedem acum cum se vor reflecta propunerile nostre in noul proiect de Regulament.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty scuze, am pierdut trenul

Mesaj  anubis la data de Lun Aug 15, 2011 2:05 pm

Cum a ramas pana la urma cu proiectul REGULAMENT-ului?

anubis

Mesaje : 50
Data de înscriere : 20/02/2008

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Re: Important pentru toti membrii APZR

Mesaj  Admin la data de Mar Aug 16, 2011 2:21 pm

A ramas ca s-au aprobat unele modificari propuse de APZR, iar altele nu; deschideti HCL 140/2011, anexa Regulament, cu rosu sunt modificarile propuse de APZR si insusite de CLT.

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty cam putin pt un razboi asa de mare

Mesaj  anubis la data de Mier Aug 17, 2011 10:16 am

Art. 3. In funcție de complexitatea documentației de urbanism, persoana desemnată ca responsabilă cu informarea și consultarea publicului, poate fi sprijinită de un grup de lucru permanent...
COMENTARIU: se arunca pisica moarta altuia

Raportul informării si consultării publicului însoțit de Punctul de vedere al Arhitectului Șef din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și de Proiectul de hotărâre vor fi postate pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara. În vederea fundamentării tehnice a deciziei, autoritățile administrației publice locale pot solicita opinia unor experți atestați sau asociații profesionale din domeniu.
COMENTARIU: postate unde pe prima pagina si cat timp ?

Art. 15. Pentru Planurile Urbanistice de Detaliu – grupul țintă va fi constituit din proprietarii parcelelor vecine pe toate laturile parcelei care a generat P.U.D.-ul precum și din proprietarii parcelelor situate peste drum de parcela beneficiarului P.U.D...
COMENTARIU: iarasi pisica moarta...

CONCLUZIE: puneti mâna pe ... ceva!

anubis

Mesaje : 50
Data de înscriere : 20/02/2008

Sus In jos

Important pentru toti membrii APZR Empty Re: Important pentru toti membrii APZR

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum