Atentie, iar se incalca legea!

In jos

Atentie, iar se incalca legea! Empty Atentie, iar se incalca legea!

Mesaj  Admin la data de Vin Iul 29, 2011 9:54 am

Prin Legea 350/2001 actualizata cu OUG 7/2011 (http://luiza.manolea.ro/blog/legislatie/urbanism/legea-nr-3502001-privind-amenajarea-teritoriului-si-urbanismul/), PUZ-urile pot fi initiate de autoritatea publica, iar de persoane particulare, doar pt extinderea intravilanului (art. 32 si art 50.)
In realitate, la primaria Timisoara se continua cu constructia de blocuri intre case prin PUZ si chiar PUD, initiate evident de particulari, ca si cand nu se cunoaste legea actualizata. Nu ar trebui sa ne mire, dar chiar asa?

Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Atentie, iar se incalca legea! Empty Sesizare catre primarie

Mesaj  Admin la data de Sam Iul 30, 2011 2:33 pm

Am scris d-lui arhitect Sorin Ciurariu, care raspunde de compartimentul Dezvoltare urbana, o scrisoare referitoare la aparitia de PUZ si chiar PUD, din nou pt blocuri intre case, desi dupaparerea mea, legea 350/2001 actualizata 2011 e foarte categorica si clara, in acesta privinta.
Reproduc mai jos scrisoarea, poate sunt de folos si altora argumentele, la dezbateri publice.

Buna ziua, numele meu este Militaru Rodica, sunt presedinta Asociatiei Proprietarilor din Zone Rezidentiale si va rog sa ma ajutati sa inteleg modificarile aduse legislatiei de urbanism si anume, cele referitoare la PUZ si PUD de locuinte colective cu investitori privati.
Prin Legea 350/2001 actualizata cu OUG 7/2011, PUZ-urile pot fi initiate de autoritatea publica, iar de persoane particulare, doar in anumite conditii:
"Art. 50
Inițiativa elaborării documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism aparține exclusiv autorităților administrației publice, cu excepția planurilor urbanistice zonale prevăzute la art. 32 alin. (1) lit. c), pentru zonele prevăzute la art. 47 alin. (3) lit. c)–h), și a planurilor urbanistice de detaliu, care pot fi inițiate și de către persoane fizice și juridice interesate, numai în baza unui certificat de urbanism și, după caz, a unui aviz de oportunitate."

Art 47, alin 3:
c) parcurile industriale, parcurile de activități sau tehnologice;
d) zonele destinate hipermagazinelor și/sau parcurilor comerciale;
e) zonele de producție;
f) parcurile culturale;
g) zonele de dezvoltare a unor ansambluri rezidențiale noi;
h) infrastructura de transport;

Art. 32, (1):
c) să condiționeze autorizarea investiției de elaborarea unui plan urbanistic zonal, prin grija investitorului privat, în condițiile legii, și de aprobarea acestuia de către autoritatea publică locală, numai în situația solicitării construirii de parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermagazine, hipermagazine, parcuri comerciale, parcuri culturale, zone de producție, zone de dezvoltare a unor ansambluri rezidențiale noi, infrastructură de transport, în situația extinderii intravilanului localității cu cel puțin 10.000 m2 pentru funcțiuni de locuire sau cu cel puțin 5.000 m2 pentru funcțiuni de servicii sau producție;"

PUZ "Cladire locuinte colective", Str. Mures nr. 45 si PUD "Locuinte colective S+P+3E+Er", zona Odobescu, nu se incadreaza, dupa parerea mea, in nici una din conditiile Legii 350/2001, actualizata, pentru ca sunt cate o cladire si nu "parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermagazine, hipermagazine, parcuri comerciale, parcuri culturale, zone de producție, zone de dezvoltare a unor ansambluri rezidențiale noi" (o cladire de locuinte colective clar nu este un ansamblu!).

Asa cum inteleg eu Legea 350/2001 actualizata, investitorii privati, care evident nu sunt administratia publica, pot initia doar PUZ-uri doar pentru cele precizate la art. 32, alin 1, lit. c) si nu pentru o cladire de locuinte colective, cu sau fara magazine la parter.

Cat priveste PUD-ul din zona Odobescu, din memoriul publicat rezulta: "Conform Planului Urbanistic General, terenul se află situat în UTR 47, zonă de locuințe colective cu regim de înălțime peste P+2E." Se poate da derogare de la functiunile zonei prin PUD?

Daca cererile investitotilor privati nu se incadreaza in prevederile legii, consider ca acestia ar trebui informati din start, ca sa nu piarda ei timpul si banii cu etapele elaborarii PUZ si PUD, iar dumneavoastra, autoritatea publica locala, cu tratarea acestor solicitari.

In consecinta, va rog, cu respect, sa ma lamuriti cat sunt de legale (adica cu mentionarea legii, articolului, aliniatulului, literei) demersurile de elaborare PUZ si PUD mentionate mai sus. Va rpg sa considerati ca cele de mai sus sunt sesizari in conformitate cu Ordinul 2701/2010.

Cu deosebita consideratie, Rodica Militaru


Admin
Admin

Mesaje : 163
Data de înscriere : 18/02/2008

http://apzr.forumgratuit.ro

Sus In jos

Atentie, iar se incalca legea! Empty CINE SE FACE VINOVAT

Mesaj  anubis la data de Lun Aug 15, 2011 2:02 pm

Imi cer scuze daca pun o intrebare legata de modalitate in care apar acele proiecte HCL ce privesc PUZ-urile sau PUD-urile despre care vorbiti. Mecanismul invocat e simplu: apare un proiect HCL si consilierii locali voteaza. Cine se face vinovat de fapt pt incalcarea legislatie cu privire tema subiectului dvs? Pe cine trebuie sa tragem la raspundere in 2012 (la urne)?

anubis

Mesaje : 50
Data de înscriere : 20/02/2008

Sus In jos

Atentie, iar se incalca legea! Empty Re: Atentie, iar se incalca legea!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum