PUZ Blascovici - Veterani

In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  clara la data de Mar Oct 20, 2009 11:51 am

Dupa cum am gasit pe pagina Primariei (si pe "vecinii direct afectati" i-am anuntat deja cu imprimarea si inminarea anuntului), vreau sa va aduc la cunostinta ca in
ZONA BLASCOVICI - VETERANI
vor sa ne mai ridice un bloc, acum chiar "gard in gard" cu o casa existenta.

Pun linkul si incerc sa atasez si informarile legate de acest subiect.
Doresc sa informam cit mai multe persoane, pentru ca la dezbaterea publica sa putem sa participam cit mai multi, iar pentru dezbaterea publica sa putem pregati cit mai multe informatii utile, necesare si potrivite:

http://www.primariatm.ro/epress.php?unid=FA370395E83BA6C0C225764F0026F476
"Planuri urbanistice supuse consultării publice
14.10.2009


În procesul de elaborare a documentațiilor de urbanism, este obligatorie parcurgerea următoarelor etape:
"Informarea populației - activitatea prin care se fac publice obiectivele programelor de dezvoltare urbanistică a localităților, intențiile privind elaborarea unor documentații de urbanism, fazele acestora, scopul și conținutul lor.
Consultarea populației - procesul prin care populația își exprimă opiniile și opțiunile privitor la programele urbanistice și la documentațiile de urbanism aferente. Consultarea populației se face după elaborarea planului urbanistic prin prezentarea acestuia în cadrul unei expoziții (de regulă la Primărie), și prin mass-media".

Având în vedere că propunerile prezentate în cadrul unor proiecte inițiate de către Direcția Urbanism pot avea implicații semnificative asupra orașului și a locuitorilor, vă supunem spre consultare următoarele documentații de urbanism:

1. Plan Urbanistic de Detaliu "Amenajare spălătorie auto și schimbare de destinație din locuință în spațiu comercial", str. Calea Șagului, nr. 75, Timișoara, beneficiar SC Nestel Island SRL, proiectant SC Euro Arhitect SRL
2. Plan Urbanistic Zonal "Locuință multifamilială D+P+2E+Er", str. Bârzava, nr. 1B, Timișoara, beneficiar SC Redi Company SRL, proiectant SC Tectonics Art SRL.

Materialele pot fi vizualizate pe site-ul www.primariatm.ro, la rubrica Planuri urbanistice supuse dezbaterilor publice. În cazul în care, în termen de 10 zile, respectiv până în data de 23 octombrie 2009, se solicită în scris Direcției Urbanism, cu motive temeinice, organizarea unei dezbateri publice pentru obiectivele de mai sus, se va organiza această dezbatere, în conformitate cu Ghidul privind metodologia de elaborare și conținutul cadru al P.U.D. aprobat prin Ordinul nr. 37/N/2000 al M.L.P.A.T. ( M.T.C.T.) și Ghidul privind metodologia de elaborare și conținutul cadru al P.U.Z. aprobat prin Ordinul nr. 176/N/2000 al M.L.P.A.T. ( M.T.C.T.).
Informații suplimentare se pot obține la Direcția Urbanism - telefon 0256/408.341.

Biroul Relații Publice"

clara

Mesaje : 92
Data de înscriere : 03/03/2008

Sus In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty Re: PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  clara la data de Mar Oct 20, 2009 11:55 am

Pentru o mai exacta localizare:
str. Barzava nr. 1B este "gard in gard" cu familia de la Barzava nr,1C (familia Bulica Sebastian si Lidia, parintii Lenutei, casa de la colt, venind pe str. Lisabona, prima casa pe stinga din zona de veterani, casa e acum verde deschis).
Trebuie sa recunosc ca pe str. Barzava, pe partea cealalta, deci opusa PUZului de acum (si cvartalului afectat) exista blocuri mai vechi, cu 4 etaje, dar
si pe partea cu PUZul, exista 3 case locuite de prin 2006-2007, casele sunt de nivel P+M (desi in documentatie casa de pe Barzava 1C apare ca fiind P+E+M).

clara

Mesaje : 92
Data de înscriere : 03/03/2008

Sus In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty Re: PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  clara la data de Mar Oct 20, 2009 12:07 pm

Daca aveti
- idei,
- orice informatie legata de Barzava 1B (cum sa ii atacam, cum sa dovedim ilegalitatile ce urmeaza sa se infaptuiasca),
- poze cu blocurile din zona si cu dovada fie ca nu au autorizatii de constructie fie ca au acte pentru "locuinta bifamiliala" si in fapt a iesit bloc........
postati aici sau tinem legatura (PM, email, telefon).

clara

Mesaje : 92
Data de înscriere : 03/03/2008

Sus In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty Re: PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  clara la data de Joi Oct 29, 2009 1:37 pm

Azi, 29 oct. de la orele 17.00 va fi dezbatere publica pentru unele din PUDurile, PUZurile supuse atentiei in octombrie. Mai precis:

http://www.primariatm.ro/epress.php?unid=F91211AE3EDCF03BC225765C00377095

"Dezbatere publică
27.10.2009

Primăria Municipiului Timișoara va organiza joi, 29 octombrie 2009, începând cu ora 17, în sala de consiliu de la etajul I a instituției, o dezbatere publică pe marginea mai multor documentații de urbanism, pe care vi le prezentăm mai jos.
Dezbaterea publică va fi realizată în baza Ghidului privind metodologia de elaborare si conținutul cadru al P.U.D. aprobat prin Ordinul nr. 37/N/2000 al M.L.P.A.T. ( M.T.C.T.), si a Ghidului privind metodologia de elaborare si conținutul cadru al P.U.Z. aprobat prin Ordinul nr. 176/N/2000 al M.L.P.A.T. (M.T.C.T.).

Vor fi supuse discuțiilor următoarele materiale:

1. Plan Urbanistic Zonal "Construire imobil locuinte colective", str. Constantin Brancoveanu nr. 102, Timisoara, beneficiar SANDRU PETRU si BALU EMANUEL, proiectant S.C. B-CUBB S.R.L.
2. Plan Urbanistic Zonal "Zona locuinte colective si functiuni complementare", str. Calea Torontalului, A 715/1/4, Timișoara, beneficiar SC DOMINI VERONESI SA, proiectant SC PILOT TEAM SRL.
3. Plan Urbanistic de Detaliu "Amenajare spalatorie auto", str. Simion Barnutiu nr. 49, Timisoara, beneficiar BONDA IOSIF si BONDA NICOLETA, proiectant SC B-CUBB SRL.
4. Plan Urbanistic Zonal "Zona locuinte colective", str. Laurentiu Nicoara CF5149, 5074/ Freidorf, Timisoara, beneficiar IRIMIES GHEORGHE si sotia IRIMIES SIMONA LUCIA, proiectant SC MODULUS ARHITECT SRL.
5. Plan Urbanistic de Detaliu ,"Construire spalatorie auto si café-bar", str. Calea Aradului nr. 13, Timisoara, beneficiar SC EURO GRILL SRL, proiectant BIA DOINA BENEA
6. Plan Urbanistic Zonal "Ansamblu locuințe colective și funcțiuni complementare", str. Dr. Grigore T. Popa, nr. top 2073/1/3, 2073/2/1/a/1, 2070/2, 2073/1/2/1, 2073/1/1/1, Timișoara, beneficiar SC Banu Construct SRL, proiectant SC Studio Arca SRL.

Informații suplimentare se pot obține la Direcția de Urbanism, tel. 0256/408.341. La dezbatere sunt așteptate sa participe toate persoanele interesate. Materialele pot fi vizualizate pe site-ul www.primariatm.ro, la rubrica "Planuri urbanistice supuse dezbaterilor publice".

Biroul Relații Publice"

clara

Mesaje : 92
Data de înscriere : 03/03/2008

Sus In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty Re: PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  clara la data de Joi Oct 29, 2009 1:46 pm

Am pus mesajul de mai sus, deoarece poate sunt persoane interesate si de acele PUDuri sau PUZuri,

Acum revenind la zona Blascovici-Veterani:

Am sunat azi la Primarie, la Serviciul Urbanism, sa verific daca nu cumva "au omis" sa anexeze si PUZul de pe str,. Barzava nr.1B sau daca e posibil sa mai adauge "ca din senin" si alte PUZuri/PUDuri de dezbatut.
Am aflat lucruri interesante si importante:
- au introdus doar aceste 6 PUZuri, PUDuri, pentru ca acestea sunt "fara pobleme" (adica fara reclamatii si fara vecini care sa fi depus deja vreo cerere/reclamatie/orice la Primarie),
- au spus ca nu mai adauga nici un alt PUD, PUZ, mai ales nu din cele "cu probleme".

La rugamintea mea de a verifica rezolutia pentru reclamatia pentru PUZ de pe str. Barzava nr.1B mi-a spus asa:
- PUZul acela inca nu s-a hotarit cind intra, dar nu mai repede de saptamina viitoare,
- PUZul acela e reclamat de mai multe familii din zona, ca urmare acele familii vor fi anuntate prin Politia Comunitara "direct in cutia postala" (exact asa a zis dna), mai ales ca sunt citeva familii din aceeasi zona cu PUZul,
- s-a aminat atit intrarea in dezbatere publica din mai multe motive: se verifica corectitudinea a ce scriam noi in reclamatie, se planifica dezbaterea publica si TREBUIE sa ne anunte pe toti, deci si pe "reclamanti" (adica propietarii terenului cu PUZ si firma de arhitectura). Aici trebuie sa mentionez ca mi se pare normal, legal si foarte in regula sa anunte ambele parti, pentru ca fiecare sa poate pregati si apoi prezenta o argumentare a punctelor proprii de vedere.

Ca urmare:
VA ROG SA ANUNTATI (la subiectul acesta sau pe PM sau pe email: clara_severin@yahoo.com sau telefonic, sau oricum stiti si puteti) daca sunteti instiintati de orice legat de dezbaterea publica legata de PUZ pentru str. Barzava nr.1B.

Multumesc!
Hai sa fim uniti, ca sa nu lasam de la noi, doar asa, ca sa ne distruga cartierul, zona, orasul....
ca sa nu fie acel haos urbanistic care se intrezareste a se ivi in urma "densificarii" haotice si nesistematice din ochii urbanistilor.

clara

Mesaje : 92
Data de înscriere : 03/03/2008

Sus In jos

PUZ Blascovici - Veterani Empty Re: PUZ Blascovici - Veterani

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum